Bit talentendagen groot succes

Afgelopen weekenden waren voor ons in het teken van de Bit talentendagen in Drachten. Allebei zijn we hierbij actief geweest. Op 3 en 4 januari waren de selectie dagen voor het Bit talent van het jaar waaraan ongeveer 260 ruiters en amazones van alle leeftijden en niveau’s meededen. De deelnemers kregen een fysieke en mentale test door het Eco-coach team en werden daarnaast op hun rijden beoordeeld. Aan het eind van beide dagen was er een halve finale voor de 8 besten van de dag. Van deze 8 combinaties bleven 4 over die mochten deelnemen aan de finale die plaatsvond op zaterdag 10 januari. Voor de deelnemers onder de 14 jaar werd beide dagen een winnaar bekend gemaakt.

Bea zat beide weekenden samen met Adelinde Cornelissen en Lammert Haanstra in de jury om de ruiters en amazones te beoordelen op hun houding en zit. Hierbij werd gelet op het gevoel voor het rijden, inwerking op het paard en balans. Ook was de uitstraling een belangrijk onderdeel waarop beoordeeld werd.

Milou was er op 3 en 4 januari samen met het Eco-coach team om de ruiters en amazones te testen op hun fysieke en mentale gesteldheid. Hierbij waren 4 onderdelen (Focus, Ademhaling, Dans en Balans). Milou stond daarbij op het thema balans, waarbij de deelnemers beoordeeld werden op diverse oefeningen. Hier werden ze getest op hun algemene indruk en balans op de fitnessbal. 

De terechte winnares en het nieuwe Bit talent van 2015 is Anne Lehmann geworden.
De winnaars van de rubriek tot 14 jaar waren Almira Senel en Marten Luiten.

1
bit talentendagen jury
bit 11
bit talentendagen thema balans