Op het goede spoor

linda

Ik ben bij Trainingsstal Faber terecht gekomen doordat mijn paard staakte en steigerde, vooral bij het aandraven. Mijn paard heeft een medische voorgeschiedenis waardoor ik eerst wilde uitsluiten dat hij nergens pijn zou hebben voordat ik hem weer aan het werk zou zetten.

Toen de kliniek groen licht gaf ben ik voor het eerst naar les gegaan in Oudehorne. Milou kon direct zien dat mijn paard behoorlijk scheef was: De bespiering was ongelijk, mijn zadel zakte scheef en het was lastig om het paard op één spoor te houden, vooral voor en na de hoeken.

We zijn aan de slag gegaan met rechtrichten en ontspanning in de bovenlijn. Ik was aangenaam verrast door de methode van Milou waarbij ik steeds eerder kon merken waar het fout ging en wat ik daar aan kon doen. Wat ik fijn vond is dat het gewoon ‘to the point’ was. Niet eindeloos naast je paard aan de kaptoom oefenen, maar gewoon recht aan twee teugels rijden, met hier en daar een kleine correctie.

Door het recht, ontspannen en voorwaarts rijden is het steigeren nooit meer voorgekomen. Inmiddels trainen we weer voor de wedstrijden, ook bij Milou. Dat bevalt super. Het is fijn eindelijk een instructrice te hebben gevonden die je zo begeleidt dat je paard daadwerkelijk licht wordt aan de voorkant met het verzamelwerk, in plaats van zwaar op de hand.

Hoewel het rechtrichten bij dit paard altijd een dingetje zal blijven zijn we nu op het goede spoor!