Korte cursus Ruiterfit door Eco-training

In samenwerking met Eco-coach start 19 september de korte cursus Ruiterfit door Eco-training!

Ruiterfit door Eco-training: de fysieke en mentale basis voor een optimale interactie tussen paard en ruiter

Het doel van Ruiterfitness is o.a. paard en ruiter gelijkwaardige atleten te laten worden. Om een paard optimaal te kunnen laten presteren is het van belang als ruiter de volledige controle te hebben over je eigen lichaam en dat van het paard. Tijdens de Ruiterfit trainingen werk je aan je eigen fysieke capaciteiten en de bijbehorende mentale vaardigheden. Doormiddel van veelzijdige fysieke en mentale training word je een sterke en toch ontstpannen ruiter die kan inspelen op verwachte en onverwachte reacties van het paard. Tijdens de trainingen zowel op het paard als in de zaal gaan we aan de slag met je houding, zit en balans en wat je als ruiter overbrengt op je paard. Wanneer je zelf mentaal en fysiek in balans bent krijg je een goede communicatie en harmonie met je paard waardoor je optimaal kunt presteren!

Cursusinhoud
Met de cursus Ruiterfit door Eco-training leer je jezelf fysiek en mentaal beter kennen en krijg je de kennis en oefeningen om je hierin verder te ontwikkelen. Tijdens de eerste training krijg je een deskundige beoordeling/training van jou en je paard en krijg je meteen relevante oefeningen mee! Vervolgens zullen er twee trainingen in de turnhal in Heerenveen plaatsvinden waar je volledig aan jezelf gaat werken. Je gaat aan de slag met je persoonlijke verbeterpunten op fysiek en/of mentaal gebied. Tijdens de 4e training zal er worden afgesloten met een training te paard. Naast een theoretische uitleg zal er voornamelijk praktijkgericht getraind worden op balans, coördinatie, lenigheid, ontspanning, valtraining, corestability, ademhaling, conditie, kracht, focus en mentale weerbaarheid.

Docenten
De cursus wordt uitgevoerd door het Eco-team van CIOS Heerenveen Leeuwarden o.l.v. Lammert Haanstra. Er worden verschillende Eco-Coaches ingezet die ieder een specialisatie hebben. Tevens maken we gebuik van gastdocenten. Er is dus voor elk probleem een oplossing!

Cursusduur en afsluiting
De verkorte cursus “Ruiterfit door Eco-training” bestaat uit 4 dagdelen die als volgt zijn ingedeeld:
Les 1: beoordeling/training ruiter en paard (Stoeterij Het Swarte Paert te Hemrik)
Les 2: fysieke en mentale training ruiter (Epke Zonderland Turnhal te Heerenveen)
Les 3: fysieke en mentale training ruiter (Epke Zonderland Turnhal te Heerenveen
Les 4: beoordeling/training ruiter en paard (Stoeterij Het Swarte Paert te Hemrik)
Na afloop van de cursus krijg je bij voldoende resultaat een certificaat

Cursusplaats en- tijden
De cursus “Ruiterfit door Eco-training” wordt georganiseerd door CIOS Heerenveen Leeuwarden. De cursus start op zaterdagmiddag 19 september 2015 bij Stoeterij Het Swarte Paert in Hemrik. De trainingen in de Epke Zonderland Turnhal in Heerenveen zijn op donderdagmiddag 1 oktober en 15 oktober a.s. De laatste training met het paard zal weer plaatsvinden bij Het Swarte Paert te Hemrik op zaterdagmiddag 31 oktober 2015.
* De exacte tijden van de trainingen volgen nog.

Kosten
De kosten voor deelname aan de verkorte cursus Ruiterfit bedragen € 199,– per persoon. Dit is inclusief het cursusboek “Training van ruiter en paard” (vol met ruiteroefeningen).

Inschrijving
Klik hier om je via de site aan te melden. Er is plaats voor maximaal 12 personen.

Informatie
Voor vragen over de organisatie kun je contact opnemen met het CIOS Heerenveen Leeuwarden (088-0603292). Voor inhoudelijke vragen kun je mailen naar ecocoach-ruiterfit@hotmail.com