Traningsdag Bewust Beter Paardrijden 29 april

Picture2

Wil jij bewust aan de slag met jezelf voor een betere balans en harmonie? Dan is deze dag iets voor jou!

Inhoud van de trainingsdag “Bewust Beter Paardrijden”:

• Een training op Marado’s Joker, het bewegingssimulator paard
• Interactieve workshop “mentale training voor de paardensport”
• Actieve workshop Ruitertraining met fysieke/mentale training van jezelf


Ruitertraining is niet zomaar een beetje gymnastiek, je gaat aan de slag met je persoonlijke verbeterpunten in het paardrijden! De oefeningen kunnen variëren van mentale tot fysieke oefeningen. Ook hierin bepaal jij zelf waar we mee aan de slag gaan!

Wil je werken aan je balans, focus, coördinatie, weerbaarheid, reactievermogen, ademhaling of heb je een ander probleem? Tijdens deze workshop gaan we verschillende oefeningen met je doen die jou als ruiter beter maken. Je krijgt oefeningen die passen bij jouw doel en waar je thuis verder mee aan de slag kunt gaan!

 


Een leerzame interactieve workshop mentale training, wat houdt dat in?

Deze interactieve presentatie is voor alle ruiters/amazones van alle niveau’s en disciplines die willen leren omgaan met hun eigen mentale problemen.

Tijdens deze presentatie gaan we aan de slag met jouw persoonlijke aandachtspunten en ga je zeker niet stilzitten! De onderwerpen kunnen variëren van omgaan met spannende situaties zoals een wedstrijd of dat enge stuk onderweg op je buitenrit of hoe je leert focussen. Ook het gebruik van je eigen ademhaling, het visualiseren van het juiste plaatje en je fysieke en mentale balans spelen hierin een belangrijke rol. Na deze workshop weet jij hoe je optimaal kunt presteren en kunt genieten met je paard!

 


Wie is Marado’s Joker?

Marado’s Joker is een bewegingssimulator paard! Hij kan je perfect bewust maken van je eigen lichaam en leren hoe je deze op de juiste manier kunt gebruiken om je paard optimaal te laten bewegen. Joker leert je om volledig met de bewegingen van het paard mee te gaan bewegen in plaats van te “volgen”. Bij het “volgen” van de bewegingen ben je altijd een fractie later, wat inhoudt dat je achter de bewegingen aan gaat en je dus je paard onbewust belemmerd in zijn bewegingen, ritme en tempo.

Wat maakt een ritje Marado’s Joker zo bijzonder? Op dit bewegingssimulator paard stuur jij als ruiter de bewegingen aan. Hierdoor ga jij leren om met de gangen van jouw eigen paard mee te gaan bewegen. Hij werkt niet elektrisch, maar mechanisch waardoor je bewegingen gaat voelen die realistisch zijn aan de bewegingen van een echt paard. Maak jij de juiste bewegingen, heb je ritme, een fijne motoriek, een lage ademhaling, zit je in balans, gebruik je je botten met behulp van juist spiergebruik, heb je een goede verbinding van schouder naar elleboog via je polsen/handen naar het bit, dan zal dit paard gehoorzaam elke gang exact simuleren. Maar zit je te veel achter- of voorover, maak je je rug hol, druk je je hakken naar beneden, heb je je handen ongelijk, zit je te veel op 1 kant, spanning op je kaken, enz. dan krijg je dit paard niet ritmisch in beweging. Hij houdt je dus echt een spiegel voor, waar jouw ongemakken en beperkingen zitten.

Doormiddel van Centered Riding principes toe te passen gaan we hiermee aan de slag om jouw houding, zit, balans en inwerking te verbeteren. Je leert hoe een paard beweegt en wat jouw lichaam moet gaan doen om dit optimaal en in harmonie te ondersteunen. Je wordt je bewust van jouw eigen lichaamsgebruik, waardoor je met ritme, ontspanning, evenwicht en een duidelijke intentie, harmonieus met jouw paard door de baan kan gaan.

Doel: een fijne samenwerking tussen jou en je paard oftewel een team vormen, 2 happy athletes!

Tijdens alle workshops is er veel persoonlijke aandacht en ga je aan de slag met je eigen doelen en verbeterpunten.

Deze leerzame trainingsdag “Bewust Beter Paardrijden” organiseren wij in samenwerking met Marado HorseCare.

Wanneer:   29 april 2018,

Waar:         Leek

Kosten:      75,– p.p. all in

Opgave en info: stalfaber@gmail.com