Amber – Na 1 week al niet meer kreupel

Klik hier voor de video

Hoi Bea en Milou,

Nadat mijn haflinger Amber professioneel was ingereden en ik met haar daarna ging rijden ging het al snel helemaal mis, ze begon vanuit haar heupen te kreupelen, ze zakte er gewoon door en voor ging ze rare hupjes maken. Ik ben eerst naar de dierenarts gegaan voor een check, gebit goed, verder gezond paard. Toen een fysiotherapeut erbij gehaald en zij constateerde dat Amber erg scheef was. Ze werd behandeld maar dat verhielp de klachten niet.

Ze werd steeds onrustiger en angstiger. Gelukkig heb ik jullie toen gevonden en kon ik heel snel met Amber bij jullie terecht. Toen Milou er de eerste keer op zat kon je al direct verschil zien, ook zij concludeerde dat ze erg scheef was maar dat haar wel weer goed zou krijgen, en dat is gelukt!

Na een week liep ze al zonder door haar heup te zakken maar was ze nog erg schrikkerig, dus is ze uiteindelijk een maand bij jullie gebleven en heb ik een totaal andere Amber thuis gekregen. Tijdens de training heeft ze het Milou nog wel eens moeilijk gemaakt, maar op een gegeven moment is het knopje om gegaan bij haar. Ze is nu veel zekerder van zichzelf en een stuk gegroeid. Ook ik heb veel geleerd, als angstige ruiter was ik veel te afwachtend en nu rijd ik met het initiatief aan mijn kant (moet nog veel leren hoor!)

Toen ik na de training thuis onzeker werd of ik het wel goed deed en of Amber nog wel goed liep is Milou ook snel bij mij thuis langs gekomen om mij te helpen. De training die ze kreeg was zo paard vriendelijk dat eigenlijk elk paard of pony eerst op deze manier zou moeten worden gereden, in ontspanning recht leren lopen.

Ik ben zó blij dat ik jullie heb gevonden, anders was ik nu waarschijnlijk nog met allemaal therapeuten bezig!

Heel erg bedankt!

Chantal Borghaerts-Swinkels