Kenzow

Hallo hier een verhaal van Kenzow van den Brooks.

Oow wat was ik blij 2 jaar geleden kreeg ik mijn pony Kenzow! Het was echt een super pony! Alle wedstrijden waar ik aan meedeed haalde ik minimaal 2 winstpunten en had altijd de 1e of de 2e prijs. Maar op een slechte dag toen ik aan het rijden was zei mijn vader wat doet hij apart met zijn achter been. Maar omdat hij de dag ervoor beslagen was dachten we eerst dat hij vernageld was. Maar de hoefsmid er bij en helaas was dit niet het geval. Toen hadden we de ijzers er af gehaald en op rust gezet maar toen kreeg hij hele dikke stalbenen.

Toen had ik hem na een tijdje weer op gepakt maar hij was nog niet goed. Daarna hebben we maar besloten om naar de kliniek te gaan. Daar hebben ze foto’s gemaakt. Daar kwam niks uit. Het bleef het zelfde.. Daarna hebben we Kenzow laten behandelen door een osteopaat. Hij zei dat Kenzow vast zat in de rug. En dat hij spanning in de rug had. We hebben hem daar 4x door laten behandelen. Waarna goede resultaten. Het ging weer een tijdje heel erg goed met Kenzow.

Maar na een tijdje begon hij door zijn heup te zakken. Dus zijn we weer naar de kliniek gegaan. Ze hebben weer foto’s gemaakt en echo’s, maar we kwamen weer met dezelfde diagnose thuis. We hebben hem maar weer een tijdje op rust gezet. Daarna weer voorzichtig op gepakt. Maar hij was nog steeds niet goed! Toen hebben we maar besloten om Kenzow als recreatie pony te verkopen, of in te laten slapen. We hadden Kenzow op internet gezet. Veel mensen wilden wel komen kijken. Maar dit was niet wat we wilden..

Op een dag dat er mensen waren kijken bij Kenzow. Kregen we een berichtje van een goede kennis dat er nog hoop was!! Dat was geweldig nieuws!! Hij vertelde ons over stal Faber. Dus wij op internet zoeken. Toen kwamen we dat filmpje van de tinker tegen die deed bijna het zelfde als Kenzow. Dus wij hebben gelijk contact opgenomen met familie Faber. En vertelden het verhaal van Kenzow. Er werd ons verteld dat er 95% kans was dat Kenzow weer beter zou worden. We hebben gelijk een afspraak gemaakt om te komen. Toen we bij stal Faber aan kwamen. Moest ik Kenzow rijden om te laten zien wat het probleem was. Toen ging Milou er op, en na een half uur liep Kenzow een heeeel stuk beter!! We hebben Kenzow er laten staan. Milou reedt hem elke dag. Waardoor het steeds een beetje beter ging. Na een paar dagen zijn we komen kijken, de eerste 10 minuten liep hij nog een beetje stijf maar daarna liep hij zowat goed. We werden goed op de hoogte gehouden. Met foto’s en al, super leuk!!

Na 2 weken mocht ik zelf rijden. Dat ging echt super goed. Maar was natuurlijk wel even wennen om op te Antoine de Bodt manier te rijden. Na 3 lessen kon ik Kenzow meenemen naar huis. Het gaat echt super goed en hij loopt goed !!

Ik wil Familie Faber heel erg bedanken. Voor de geweldige zorg voor Kenzow.
En voor de gastvrijheid!

Groetjes Familie de Roos.
En hoefjes van Kenzow

Kenzow