We zaten met onze handen in het haar…

13707625_1117432291650674_6754348985326876251_n

Mijn naam is Kim Modderman, op de foto zie je mij samen met mijn 6 jarige paard Fiasco. In februari 2016 begon Fiasco onregelmatig te lopen. De hoefsmid was geweest, de zadelmaker, de fysio en we zijn naar de kliniek geweest. Het onregelmatige lopen werd minder maar niet beter. We zaten met onze handen in het haar en wisten niet meer wat we moesten doen. Fiasco blijkt scheef te zijn, en dat is blijkbaar de oorzaak geweest van het onregelmatige lopen.

Mijn moeder vond Trainingsstal Faber op internet, met erg goede recensies over het weer recht krijgen van paarden d.m.v. verschillende rijtechnieken. Ik kende Bea en Milou al van een Ruitertraining op onze club. Dus vreemde gezichten waren het niet.

Op 14 Mei had ik mijn ‘probeer’ les bij Milou, dit ging eigenlijk gelijk al goed. Fiasco was inderdaad scheef maar dit moest met recht richten makkelijk op te lossen zijn. Tijdens de eerste lessen vond ik het zelf nog erg lastig om te voelen of Fiasco recht liep of niet. Na een aantal lessen begon ik het te voelen en kon ik Fiasco recht richten. In de lessen die volgde gingen we echt met grote sprongen vooruit en Fiasco liep niet meer onregelmatig!

Ook moest er het één en ander aan mijn eigen houding gebeuren, zoals mijn beenligging en het doorzitten. Het heeft een paar lessen geduurd maar ook dit ging steeds beter.

Ik heb super veel geleerd van Milou en Bea en ben hun super dankbaar dat het Fiasco (en mijzelf) zo goed geholpen heeft. We hebben er in totaal een dik half jaar uit gelegen. Maar mochten na 1 wedstrijd rijden gelijk door naar het Fries Kampioenschap L2 dressuur en zijn we inmiddels M1 gestart met winst.