Mello – Inspuiten loste het probleem hoefkatrolontsteking niet op

Klik hier voor de video

Mello liep al een tijdje bij vlagen onregelmatig waarbij we het gevoel hadden dat ze haar linkerbeen wilde ontzien. Ze schudde ook met haar hoofd. Na een periode van weken rust, stappen, voorzichtig weer beginnen met rijden, dan toch maar weer rust, massage, het laten aanmeten van een nieuw zadel, rijden met de pad, weer rust…. wisten we het niet meer. We lieten de dierenarts komen. Die deed buigproeven, en verdoofde vervolgens laag beginnend het linkervoorbeen om te kijken wanneer Mello dan niet meer kreupel zou lopen. Dat was al het geval bij de eerste verdoving in het gebied van de hoef. Voorzichtige conclusie van de dierenarts was dat het hoefkatrol zou kunnen zijn. In overleg besloten we Mello’s gewrichten te laten inspuiten met een ontstekingsremmer en een smeermiddel. Daarna moesten we drie weken dagelijks een minuut of twintig met Mello aan de hand stappen. Na drie weken zagen we vrijwel geen verbetering. Mello kreeg vervolgens een orale ontstekingsremmer. Ook dit bood geen oplossing.

Sabrine had inmiddels via internet de methode van Antoine de Bodt (Belgiƫ) gevonden. We maakten een filmpje van Mello en stuurden dit ter beoordeling aan Antoine. Hij gaf aan dat Mello door de juiste training weer goed zou kunnen gaan lopen. Omdat Belgiƫ toch wel erg ver voor ons was qua logistiek, zochten we in Nederland naar een instructeur die bij Antoine in de leer was geweest en kwamen zo bij Stal Faber terecht. Wendy belde met Bea en dat voelde gelijk heel goed. We besloten om Mello twee weken naar Friesland te brengen om te kijken wat Bea en Milou met Mello konden bereiken.

De ontvangst was heel hartelijk en we lieten Mello met een goed gevoel achter in Friesland. Ons bereikten al snel berichten dat de training goed effect had op Mello en dat we in de tweede week zelf konden komen rijden en instructie krijgen. Die eerste les zullen we niet snel vergeten (en de spierpijn erna ook niet ;-), het was leerzaam en goed maar we moesten natuurlijk onze stijl van rijden doorbreken die er in jaren tijd ingesleten was. Een hele opgave! Door de goede uitleg viel het kwartje gelukkig vrij snel en konden we in ieder geval beredeneren waarom we dingen op een bepaalde manier anders moeten doen. De vertaling naar de praktijk is dan nog een stap die je moet nemen maar met de juiste instructie, elkaar helpen en in de toekomst zo nu en dan een opfrisles denken we dat het moet lukken. We hebben in ieder geval het gevoel dat we voor Mello en onszelf de juiste beslissing hebben genomen.

Dank aan Bea en Milou voor de relaxte ontvangst en een compliment aan Milou voor de buitengewoon ontspannen manier waarop ze Mello reed, heel mooi om te zien!

Hartelijke groet,

Sabrine en Wendy