Wester

Hallo familie Faber,

Hieronder een kort verslagje over mijn ervaringen en hoe ik bij jullie terecht ben gekomen.

Het probleem rondom Wester is eigenlijk al begonnen toen ik hem ruim een jaar geleden had gekocht. Hij was toen al behoorlijk scheef, maar wel een geweldig, lief en mooi paard waarvan ik dacht het zijn spieren dat lossen we wel even op. Daarnaast waren er foto’s van Wester aanwezig, waarop geen rare dingen te zien waren. Dus een gezond paard. Ik ben begonnen hem te trainen zowel aan de hand als onder het zadel. Hij werd wel soepeler van de training, de bultjes onder het zadel verdwenen en hij had aan beiden zijden een bijna gelijke aanleuning. Het enige waar ik me wel steeds zorgen om maakte was het niet gebruiken van zijn rug en het niet rechtop door de bochten gaan. Er was dus buiten enkele uitzonderingen na geen ontspanning. Bovendien liep hij zo nu en dan onregelmatig met name linksom. Dit kon ik dan oplossen door in een rustiger tempo te rijden en hem door een therapeut los te laten maken. Nou dat is ongeveer twee maanden redelijk gegaan, maar daarna werd Wester weer onregelmatig en zag ik ook dat hij links achter niet goed belaste. Na veel puzzelen ben ik via enkele websites erachter gekomen dat de verticale balans van Wester niet goed is en dat wij op deze manier van trainen zo niet verder komen. Door deze conclusie ben ik bij het trainings systeem van Antione de Both terecht gekomen. Dit systeem leek mij de oplossing voor de verticale scheefheid en de ontspanning.

Via de web site ben ik in contact gekomen met jullie. Nu drie weken verder ben ik heel blij dat ik deze stap heb genomen. De allereerste dag dat wij bij jullie waren was Wester al niet meer onregelmatig. Toen Milou hem reed, liep Wester al voor zijn doen goed. Ik heb hem daarna niet meer onregelmatig gezien. Wel moet hij nu veel meer in tempo lopen dan dat hij gewend was en ik moet daar nog heel erg aan wennen, maar ik zie Wester ervan opknappen en mooier worden en daar doe wij het voor. Ik ga samen met Wester de komende maanden met dit systeem verder en heb er alle vertrouwen in dat ik Wester straks kan gaan
uitbrengen. Daarnaast zal ik het fijn vinden om af en toe bij jullie terug te komen om even te checken of wij, Wester en ik samen nog op de goede weg zijn.

Hierbij wil ik jullie bedanken voor de fijne opvang en zorgen voor Wester. Niet alleen Wester voelde zich bij jullie thuis, maar ook ik heb de twee weken dat Wester bij jullie stond als zeer gastvrij ervaren. Bea en Milou, mijn dank voor jullie kennis die jullie met mij hebben willen delen!!!!! Ik ben er heel blij mee en kan mijn hobby weer met plezier oppakken.

Groetjes,

Nellie