Wotan

Hallo familie Faber,

Ik was eigenlijk net van plan om een mailtje te dichten .
De terugrit ging uitstekend, Wotan liet zich netjes door mij alleen uitladen. Gelijk maar in het weiland gezet. Doordat hij 2 weken weggeweest is, heeft het gras toch een beetje kunnen groeien. Hierdoor keek hij niet naar zijn hooi, wat ik hem gegeven had in ’t land. Hij zette zijn mond aan de grond en daar bleef hij maar grazen .

Vandaag……….heel spannend. Doordat ik vandaag alles alleen moest doen, voor het eerst, was ik toch wel een beetje gespannen. Ik haalde Wotan uit ’t land en ook hij was onrustig. Het was ook nog eens roerig weer vandaag, harde wind, beetje regen. Maar goed, opgezadeld, aan de hand een rondje in de bak gestapt, toen aangesingeld. Doordat wij samen eerst door de bak zijn gestapt aan de hand, kwamen we allebei tot rust. Bij het opstappen wilde hij eerst weglopen, heb toen even gewacht. Ook dit ging verder goed. En toen het rijden zelf. Ow ik hoopte zo dat ik niets fout zou doen, hem vooral niet in de weg zitten. Lekker gestapt, slangelijnen gereden, heel ontspannen! Toen gedraafd en wat denken jullie………….teugels tekort!!!!!!! Jawel, veel tekort. Meneer ging helemaal met zijn neus over de grond en niet even, maar echt rondjes lang. Of zou hij nu gewoon jeuk aan zijn neus hebben gehad?
Nee….echt helemaal super, ik ben gewoon een klein beetje trots op mezelf. En helemaal op jullie en Wotan. Ik hoop dat het zo blijft gaan. Vandaag ging ik misschien in de draf nog wel niet in de hoogste versnelling (ik heb geen idee), ik durfde hem wel meer been te geven om meer voorwaarts te worden. En dat ik voor mij al heel wat, hahahahahaha, zeker omdat dit mij eerste keer alleen met hem was. Ik was zo bang dat ik er misschien weer de rem op zou zetten. Maar het ging echt zo super en dat met dit weer.

Ik was al heel enthousiast over alles, maar ben ’t nog steeds en het wordt alleen maar meer!!
Ik hoop dat deze week het weer een beetje mee wil zitten. Kan dus niet op dinsdag en donderdag rijden, maar de rest van de week wel. Hou jullie zeker op de hoogte.
Vond het wel jammer dat vandaag niet even iemand mij heeft kunnen filmen, had ik tenminste bewijs in handen gehad, hahahahahaha. Maar ik zal jullie zeker op de hoogte houden.

Oja, ik wilde nog even vragen wat voor muesli jullie Wotan gaven.

Nogmaals enorm bedankt voor alles, ook aan de man des huizes, want die ben ik gister in alle opwinding helemaal vergeten te bedanken en gedag te zeggen.

Groetjes Jannine

De tweede reactie van Janine over Wotan

Hallo allemaal,

Vandaag weer op Wotan gereden en ondanks het stormachtige weer: regen, harde wind en hagel, in 1 woord SUPER!
Hij was wederom zo ontspannen zo rustig. Kon gemakkelijk meer been geven en een versnelling hoger in de draf opzoeken .
Ook vandaag wist hij de grond iedere keer weer te vinden. Zo relaxed, het is een enorm genot om weer zo te kunnen en te mogen rijden.

Ik heb nog wel een vraagje. Als hij loopt zoals hij maandag en vandaag liep en alles voelt goed en hij is enorm ontspannen, dan rij ik maar een minuut of 20 tot 30. Maar dan maak ik geen uur vol! Ik vroeg mij af of dat wel voldoende is/was.

Fijne avond.

Groetjes Jannine