Instructie

Zitlessen          Trainingsstageinstructie, zitles, rechtrichten, antoine de bodt, klassieke rijkunst, houding, ruiter, paard

Bij Trainingsstal Faber staat het geven van instructie in het teken van de klassieke dressuur volgens de methode Antoine de Bodt van recreatief tot en met ZZ-Zwaar niveau. Afhankelijk van het niveau en de africhting komen de 5 bouwstenen van de klassieke rijkunst uitgebreid aan bod:

  • Ontspanning (de juiste halslengte)
  • Aanleuning (de verbinding die het paard zoekt met de hand)
  • Rechtrichten (de perfect gelijke aanleuning)
  • Verzameling (de correct ondertredende achterhand)
  • Oprichting (gewichtsverplaatsing)

Rechtrichten is bij deze methode echter prioriteit nummer één omdat een paard die niet recht is nooit volledig zal kunnen ontspannen, gelijke aanleuning kan nemen en zal zich niet laten verzamelen en oprichten.

Ook vinden wij het erg belangrjjk om te werken aan een correcte houding en onafhankelijke zit zodat u uw paard niet stoort in zijn bewegingen. Een onafhankelijke zit is een vereiste om te kunnen voelen wat er onder je gebeurt en je paard optimaal te kunnen laten lopen. Daarom kun je ook bij ons terecht voor zitlessen. Ook geven wij cursussen Ruitertraining waar zowel het mentale als het fysieke aspect aan de orde komt.

Bea heeft de Orun fase 2 afgerond en is gecertificeerd instructrice methode Antoine de Bodt en geeft les volgens de principes van de Klassieke Rijkunst. Ze is geslaagd voor de masterclass ECO-Coach en geeft trainingen bij ECO-Coach in Sportstad Heerenveen. Ze geeft hier training aan diverse sporters, mensen die aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken en aan ruiters en amazones. Ook geeft ze trainingen bij de diverse instructeurs opleidingen van de KNHS en aan de deelnemers van het project Mei Grand Prix Nei Grand Prix.

Milou is gecertificeerd KNHS instructrice Wedstrijdsport Dressuur. Daarnaast heeft Milou veel praktijk ervaring in het lesgeven volgens de klassieke rijkunst. Ze heeft een aantal jaren de mentale/fysieke Ruiterfit training bij ECO-Coach gevolgd en heeft daarna de masterclass ECO-Coach met goed gevolg afgelegd.

Het is mogelijk om bij ons te komen lessen met je paard, maar ook kunnen we bij je aan huis komen.