Ruitertraining

Workshop Ruitertraining         Ruitertrainingsarrangement

correcte houding, ruitertraining, houding, zit, inwerking ruiter, balans
Correcte houding

Bea en Milou zijn allebei gecertificeerd ECO-Coach en hebben zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de houding en zit en het effect van de ruiter op het paard door diverse cursussen en workshops te volgen.
Om je paard optimaal te laten lopen in een mooie balans en ritme is een goede balans en coördinatie van de ruiter essentieel. We zien vaak dat men vooral met het paard bezig is en wordt de essentie van de ruiter vaak vergeten. Je eigen conditie, coördinatie, balans, ademhaling en concentratie zijn minstens zo belangrijk om goed te kunnen presteren en het uiterste uit je paard te halen! Een onafhankelijke zit is een vereiste om te kunnen voelen wat er onder je gebeurt en je paard optimaal te kunnen laten lopen.

ECO-Coachen is een complete en innovatieve manier van fysieke en mentale coaching in alle sporten, gebaseerd op de principes ‘Plezier, Passie, Prestatie.’ ECO-Coachen staat voor anders, slimmer, samen en duurzamer werken in de sport.

Tijdens de Ruitertrainingen die wij geven worden in het mentale deel onderwerpen behandeld als omgaan met stress/spanning, positief denken, doelen stellen, focussen, ademhaling en visualiseren. Tijdens de fysieke training wordt er gewerkt aan o.a. balans, correcte houding, coördinatie, conditie, ademhaling, stabiliteit, kracht, snelheid en reactievermogen. Wanneer je mentaal en fysiek beter in conditie bent heeft dit een goede invloed op de inwerking op je paard en jullie prestaties. Deze Ruitertrainingen zijn geschikt voor iedereen ongeacht niveau, leeftijd en discipline.

Naast de specifieke Ruitertrainingen besteden wij in de lessen ook veel aandacht aan de juiste houding en inwerking van de ruiter. Ook in de lessen wordt specifiek gewerkt aan ademhaling, positief denken, visualiseren, balans, coördinatie en gevoel. Tevens bieden wij speciale Houding & Zit lessen aan waarbij je specifiek met je zelf aan de slag gaat op het paard.