Trainingsstal Faber

Bea Faber- van der Mei          Milou Faber          Accommodatie          Paarden


cropped-3018uitsnede1.jpg
Trainingsstal Faber wordt gerund door Bea en Milou Faber (moeder en dochter) en hebben onze trainingsstal gevestigd in het Friese dorpje Oudehorne (gemeente Heerenveen). Wij hebben ons gespecialiseerd in de training van zowel ruiters als paarden. Wij streven er naar om de paarden correct ontspannen en rechtgericht te laten lopen met daarop een ruiter/amazone die fysiek en mentaal in balans is. We zijn altijd op zoek naar de perfecte harmonie tussen ruiter en paard! 

Rechtrichten van het paard

In 2008 zijn wij in contact gekomen met de Belgische instructeur Antoine de Bodt. De eerste keer dat wij bij een les van Antoine gingen kijken waren we zeer gefascineerd toen we een kreupel paard in de baan hadden zien komen die na een half uur niet meer kreupel liep. Na dit een aantal keren te hebben gezien hadden we zoiets dit willen wij ook kunnen. Wat ook opviel was dat bijna alle paarden binnen een half uur beter gingen bewegen door deze manier van rijden. Wij zijn bij Antoine gaan lessen en ons gaan verdiepen in het systeem van trainen. Bea heeft daarom de opleiding Rechtgericht paardrijden van de vereniging Paard en Recht en Antoine de Bodt gevolgd. Milou is in de zomer van 2008 voor twee maanden bij Antoine in België op trainingsstage geweest. Zij is daar door Antoine zelf opgeleid in zijn methode van trainen om kreupele en andere “probleem” paarden weer correct te krijgen. Hier heeft zij diverse probleem paarden mogen rijden en elke dag begeleiding gehad van Antoine in het trainen van de paarden. Dit is een zeer leerzame er21255156varing geweest. Daarna hebben wij enkele jaren regelmatig bij Antoine thuis of op lesdagen in Nederland bij hem getraind. Helaas is Antoine met pensioen gegaan maar hebben wij in de loop der jaren voldoende kennis en ervaring opgedaan om zijn methode nog dagelijks goed te kunnen uitvoeren en dit uit te dragen. Tevens blijven wij onze kennis verbreden door bij andere instructeurs volgens de Klassieke Rijkunst te kijken en te trainen.

Wij hebben met de methode van Antoine en de klassieke rijkunst altijd veel positieve ervaringen en reacties gehad en blijven dit daarom ook altijd uitdragen en toepassen in onze trainingen. In de lessen die wij geven is de basis altijd gebaseerd op het rechtrichten. Dagelijks zijn wij bezig met het trainen van diverse “probleem” paarden, het opleiden van jonge paarden, het begeleiden van leerlingen en het uitbrengen van paarden in de wedstrijdsport. Door deze methode van trainen gaan de paarden veel beter bewegen, worden mooier en gelijkmatiger in de bespiering, zitten beter in hun vel en zijn vaak vriendelijker en rustiger in de omgang en zullen met plezier voor je werken!

Training van de ruiterTraveler Digital Camera

Tijdens het lesgeven vonden wij vaak dat de ruiters/amazones een belemmerende factor zijn voor het paard om correct in balans te gaan lopen. Wij zijn ons daarom gaan verdiepen in specifieke fysieke en mentale training voor ruiters om beter in balans te zitten en een goede inwerking op het paard te krijgen. Sinds 2013 geven wij daarom specifieke Ruitertrainingen om ruiters en amazones mentaal en fysiek te verbeteren waardoor je een betere inwerking op het paard krijgt. Wil je meer weten ga dan naar de pagina over Ruitertraining!