Paarden

Trainingsstal Faber        Bea Faber-van der Mei          Milou Faber          Accommodatie

In de loop der jaren hebben wij diverse paarden opgeleid tot een hoger niveau. Een aantal daarvan zijn verkocht (naar het buitenland) of nog in ons bezit.

Hacutana

vinkega 1 december 2018

Hacutana is het nieuwe paard van Bea. We hebben haar in september 2018 gekocht. Hacutana is Duits gefokt en stamt af van de hengst Destano en komt uit een Santano moeder. Het is een super ijverig, betrouwbaar en werklustig paard. Omdat ze pas laat zadelmak is gemaakt pakken we het werk rustig met haar op. In 2019 zijn we met haar naar de keuring geweest en is ze ster geworden en op de centrale keuring voorlopig keur. In oktober 2020 heeft Bea haar voor het eerst in de Z1 gestart en haalden ze gelijk een winstpunt. Ze heeft het D-OC predicaat en dit betekent dat ze nu  een Elite merrie is.

Mackenzy

IMG_0287

Mackenzy is geboren op 8 juni 2017. Deze jonge hengst hebben we gefokt uit one merrie Quantro (Ronaldo x Wolfgang – ZZ-licht dressuur). Mackenzy is een volle broer van Limbargino, ze hebben namelijk allebei Ferdeaux (Boreaux x Ferro) als vader. Ook van dit knappe wonder hebben wij veel verwachtingen.

 

Limbargino

13334670_1094667417238920_1825084294_o

Limbargino is geboren op 28 mei 2016. Deze jonge hengst hebben we zelf gefokt uit onze merrie Quantro (Ronaldo x Wolgang – ZZ-Licht dressuur). De vader van Limbargino is Ferdeaux (Bordeaux x Ferro). Als 4 jarige hebben we hem (ondertussen geruind) zadelmak gemaakt en aangereden. Het is een fijn paard en zodra de Corona regels het toelaten mag hij in 2021 mee op wedstrijd. We hebben veel verwachtingen van deze knappe Black Beauty!

De Mersken Galaxy

18944817_1825176887800183_408018064_n

 

 

 

 

 

 

Galaxy is het paard van Milou. We hebben hem in maart 2016 gekocht. Galaxy is een nakomeling van de bekende hengst Jazz en komt uit een Zuidhorn moeder. Deze combi maakt dat Galaxy niet altijd heel simpel te rijden is maar wel veel kwaliteit heeft. Hij krijgt bij ons alle tijd om zich goed te ontwikkelen. Milou en Galaxy zijn in juli 2019 opgenomen in het project Mei Grand Pri Nei Grand Prix. Hier krijgen ze iedere maand training van Rien van der Schaft en worden ze ondersteund door diverse sponsoren. Hij is ondertussen ZZ-licht geklasseerd.

Zlatan

Beilen jan.14

(2018 verkocht naar Zuid-Afrika)

Zlatan is een 12 jarige ruin van Ferro x Dutchboy en gefokt bij vrienden van ons. Als 2,5 jarige is hij voor de hengstenkeuring geweest waar hij tot de 2e bezichtiging is gekomen. Daarna is hij verkocht en heeft hij op verschillende plaatsen gestaan maar is niet altijd goed verzorgd en getraind. Als 6 jarige is hij bij ons gekomen en kende toen nog weinig. Zlatan heeft een goed en werkwillig karakter en aanleg om een goed sportpaard te worden. Zlatan en Milou hebben zeer succesvol gesprongen in de klasse L. Bea heeft Zlatan inmiddels volledig overgenomen en rijdt succesvol in de ZZ-Zwaar dressuur. Hij is in augustus 2018 verhuist naar een hele fijne amazone in Zuid-Afrika,

Quantro (Stamboeknaam Us Onie B)

DSCF8220

Quantro is een 14 jarige elite merrie van Ronaldo x Wolfgang. Het is een paard met veel aanleg voor de hogere dressuursport, maar ze is als jong paard eigenlijk nooit echt getraind. Het is een temperamentvol paard met een gevoelig karakter. Quantro is als 9 jarige bij ons gekomen en is een leergierig paard die snel vooruit gaat. Het was een leuke uitdaging en heeft veel mooie resultaten behaald  in de dressuurbaan t/m het ZZ-licht. Na haar sportcarriere hebben we haar ingezet als fokmerrie en hebben we twee mooie nakomelingen van Ferdeaux. Momenteel geniet Quantro van haar pensioen.

Zidane

zidane

 (2015 verkocht naar Rusland)

Zidane is een 11 jarige ruin van Flemmingh x Jazz en sinds december 2013 in ons bezit. Bij de vorige amazone is Zidane uitgebracht in de Z1 dressuur. Zidane is een zeer talentvol paard en inmiddels heeft Milou hem succesvol uitgebracht in de ZZ-licht dressuur. In 2015 is Zidane verkocht naar een jonge talentvolle amazone in Rusland.

Tequila (Stamboeknaam Twarres)

Twarres

 (2010 verkocht in Nederland)
Tequila is een 10 jarige merrie van Lancelot x Flemmingh. Toen Tequila 4 jaar oud was hebben we haar voor Milou gekocht bij Spring- en handelstal van der Mei. Milou is in dat zelfde jaar met haar begonnen met dressuurwedstrijden en vervolgens ook gestart met springen. Samen zijn ze M springen en Z1 dressuur geworden. In de training kon Tequila ook de oefeningen van de hogere dressuur. In 2010 is Tequila verkocht als leerpaard naar een talentvolle jonge amazone.

Urban Hero

2422_1097847598976_8781_n

(overleden)
Urban Hero is een 9 jarige ruin van Marlon x Maykel. Urban is als 4 jarige bij ons op stal gekomen. Bea reed met hem in de Z1dressuur en Milou heeft hem uitgebracht tot het L springen. In juni 2010 hebben wij Urban helaas moeten laten inslapen, omdat hij een gezwel in zijn hoofd had.

Zoraya

zo-sonnega `1

(2012 verkocht naar Brazilië)
Zoraya is een 7 jarige stermerrie van Numero Uno x Sit this one out. Als 4 jarige hebben wij haar gekocht, zij was toen aangereden maar kende verder weinig. Milou heeft haar uitgebracht tot en met het Z springen en M1 dressuur. Zoraya is een zeer fijn te rijden paard en heeft zeker de kwaliteiten om ver te komen in de sport. Toen ze 5 jaar was is Zoraya ster-merrie geworden dankzij een goede beoordeling voor haar exterieur en een voldoende verrichting tijdens de IBOP. Zoraya komt uit de bekende Shoraya stam. In januari 2012 is Zoraya verkocht naar Brazilië als leerpaard. Inmiddels loopt zij hier succesvol in het 1.40m springen.

Vampire

2422_1097847438972_8478_n

(verkocht in Nederland)
Vampire is een zeer talentvol springpaard van Indoctro x Elmshorn  waar Milou heel veel succes mee heeft gehad in het B en L springen. Wij hebben hem 2,5 jaar gehad en hebben hem als 6 jarige verkocht, omdat hij zoveel capaciteiten had als springpaard dat wij hem de kans wilden geven om verder te komen in de springsport. Vampire komt uit dezelfde moeder als Heechhiems’s Springtime waarmee Nathalie van der Mei internationaal in 2009 op het hoogste niveau haar doorbraak heeft gemaakt.

Libretto

big_16730641_0_300-214

(2006 verkocht naar Amerika)
Libretto is een ruin van Farmer x Nabuur die wij als 5 jarige hebben gekocht en door Bea is opgeleid tot en met de Z2 dressuur. Milou is als 14 jarig meisje met hem gaan starten in de L1 dressuur en was binnen het jaar Z1 dressuur met hem. Ook heeft Milou nog B met hem gesprongen. Libretto was een super fijn paard waar Milou veel van heeft geleerd en wij hebben hem daarna ook als leerpaard verkocht naar Amerika. (foto de huidige eigenaresse met Libretto).

Nando

big_16493530_0_219-300

(2004 verkocht naar Amerika)
Nando is een ruin van de hengst Speykbosch Nando. Deze pony heeft Milou gekregen toen ze 10 jaar was en Nando was toen 3 jaar. Ze zijn samen Z1 dressuur en Z springen geworden en hebben samen vele prijzen gewonnen. Meerdere malen zijn ze naar de Hippiade geweest in zowel het springen als de dressuur. Toen Nando 8 jaar was hebben we hem  als leerpony verkocht naar Amerika.